Samarbeta med oss

Intresset ökar hos djurparker och andra aktörer som vill använda REDE till sina besökande barngrupper. Vi samarbetar gärna och vill finnas på plats där vi kan göra skillnad. Därför har vi tagit fram en särskild REDE-lektion anpassad för aktörer med visningsdjur.

REDE-lektion för djurparker
Djurparkslektionen har till skillnad från de andra övningarna, anpassats till att utföras där det finns riktiga djur. Vi har med hänsyn till djuren inget moment där det krävs närkontakt med något djur, utan det räcker med att stå nära och beskåda. Det behöver finnas ett rum där man kan ha samling med barngruppen och där bildvisning med projektor kan ske.

Såhär går samarbetet till
Ni får material och en halvdagsutbildning. Vi går då igenom hur materialet är uppbyggt och visar hur djurparkslektionen går till. Efter utbildningen har ni rättighet att använda REDE i er verksamhet med egen prissättning. Vi kommer att fortsätta att finnas till hands som stöd, och hjälpa till med utskick till närliggande förskolor och skolor om ni önskar det.

Kontakta oss för prisuppgift och mer information! Vid behov kan vi se över en lösning särskilt anpassad för just din verksamhet.

Aktörer som jobbar med REDE:

  • Skansen, Stockholm

  • Borås Djurpark, Borås

  • Kungsbyns djurpark, Västerås

  • Vallby friluftsmuseum, Västerås

  • Parken Zoo, Eskilstuna

  • Stockholms län 4H

  • Slottsskogens djurpark, Göteborg

Vilken känsla visar hunden på bilden? Här får en förskolegrupp ta del av övningen “Känslor” på Skansen i Stockholm.

Senast uppdaterad: 13 februari, 2020

Till kommersiella aktörer

Tanken med REDE är att materialet ska vara gratis och tillgängligt för alla skolor och förskolor och dagbarnvårdare eller andra lämpliga ställen där barn håller till. Men om du vill använda det i kommersiellt syfte, det vill säga att du på något sätt tar betalt för att göra någon REDE-aktivitet så behöver du upprätta ett särskilt avtal med oss. 

Kontakta oss via mail eller telefon.

rede@djurskyddet.se
08-688 28 38