Om oss

Djurskyddet Sverige är med sina ca 11 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Det är en rikstäckande organisation med ca 45 anslutna lokalföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundratjugo år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet.

Målsättning
Djurskyddet Sveriges vision är ett samhälle där människan visar respekt och medkänsla för alla djur. Organisationen jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och ska skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske på ett smärtfritt sätt.

Djurskyddsarbetet 
Med värdegrundsmaterialet REDE siktar Djurskyddet Sverige långsiktigt genom att ge barn ett respektfullt förhållningssätt till djur redan i tidig ålder. En annan stor del av djurskyddsarbetet sker politiskt, genom att påverka lagar och beslutsfattare. Med sina ca 45 anslutna lokalföreningar runt om i landet, är organisationen med och ser till att djur som farit illa får nya trygga hem. Organisationen bistår också allmänheten med stöd och kompetens i djurskyddsfrågor.

Partipolitiskt obunden
Djurskyddet Sverige är en partipolitiskt obunden organisation. Det innebär att organisationen inte är ekonomiskt knuten till ett parti och att den inte är bunden till beslut som fattats av ett politiskt parti.

Finansiering
REDE finansieras av Djurskyddet Sverige. REDE är en långsiktig djurskyddssatsning som ska finnas tillgängligt och kostnadsfritt att ladda ner för den som vill använda materialet.

Senast uppdaterad: 8 maj, 2024