Februari – Ensam

Februaris kalla vintermörker kan få många att känna sig ensamma. Låt oss därför värma våra hjärtan med Mini-REDE-övningen ”Ensam” som utgår från Barbro Lindgren och Eva Erikssons fina bok ”Sagan om den lilla farbrorn”.

Läs sagan tillsammans och titta på bilderna. Plocka upp olika trådar som barnen startar i sina funderingar. Vad är det egentligen att ha en vän? Varför kan det vara svårt när man är tillsammans med flera vänner på samma gång? Hur känns det att vara utanför?

Övningen är anpassad till barn 3-5 år men även de yngre barnen kan vara med och titta på bilder när ni läser sagan. Boken är tyvärr gammal nu men finns att köpa i vissa bokhandlar eller går att låna på bibliotek.

För att få tillgång till övningen: logga in > välj Mini-REDE > Övning 5 Ensam

Barbro Lindgrens fantastiska ”Sagan om den lilla farbrorn” är stommen i denna övning. Originalboken är sedan länge slutsåld men den har kommit i ett fint nytryck med illustrationer av Eva Eriksson.