7 höjdpunkter från året!

2017 bjöd på många spännande händelser för REDE! Det är så roligt att göra det vi gör när intresset för materialet fortsätter att växa år efter år. Här har vi samlat sju godingar från året som gick.

1. REDE-lektionen hölls på Skansen i Stockholm 20 gånger med totalt 350 barn! Och det blev fler som följde Skansens exempel– Vallby Friluftsmuseum i Västerås, Borås Djurpark och Parken Zoo i Eskilstuna är andra aktörer som under 2017 tog in REDE i sin verksamhet.

Till skillnad från de andra övningarna går REDE-lektionen ut på att studera verkliga djur (på avstånd) och försöka se vad för slags känslor djuret visar; rädd, nyfiken, hungrig…?


2.
REDE fick äntligen en ny hemsida! Nu är den både snyggare och mer lättillgänglig!

3. Vi deltog på fem läromedelsmässor och konferenser runt om i landet där vi berättade för pedagoger om vårt fina värdegrundsmaterial. Mottagandet blev som alltid varmt och intresset för REDE stort!

Att vara ut och prata med pedagoger är ett effektivt sätt att nå ut, här fångas vi på bild från Förskolans Rikskonferens i Stockholm.

4. Med vår introduktionskurs inspirerade vi omkring 200 pedagoger att komma igång med REDE! Håll utkik efter nästa års kursdatum!

5. Historiens första REDE-läger arrangerades! Platserna blev snabbt uppbokade och under en hel sommarvecka samlades barn och pedagoger hos Djurskyddet Kristinehamn– föreningen som var initiativtagare till det lyckade projektet!

6. Till Djurens dag den 4 oktober bjöd vi in förskolor till Aspuddsparken. Det blev en fullspäckad REDE-dag och vi tryckte upp goodiebags som vi fyllde med härligheter och gav till alla barn! Dagen (och allra helst påsen) blev en succé!

Tack vare sponsring från Djurvännernas Förening i Stockholm kunde vi trycka upp dessa fina påsar.

7. Det är superkul när REDE får medial uppmärksamhet! 2017 spårade vi tre artiklar från tidningar som lyfte fram REDE– Borås Tidning, Nya Kristinehamnsposten och Etunanytt. REDE deltog även i podcasten Djuröga.

Tack för ett himla fint år och gott nytt!

/Helena & Jeanette